Uw eigen kruidentuin? Wat leuk!

Stel je voor: een pasta met basilicum uit eigen tuin of gebakken aardappeltjes met rozemarijn die je vlak voor het koken uit je eigen achtertuin haalt. Kan dat? Ja, natuurlijk! Het is niet zo moeilijk als je misschien zou denken. Je hebt er bovendien niet heel veel voor nodig. Lees snel verder om erachter te komen hoe je je eigen kruiden kan laten groeien!

Heerlijke geuren en kleuren
Voordat je die heerlijk ruikende tijm in je eigen tuin kan plukken, moet je ze eerst laten groeien. Dat kun je doen met verschillende soorten bakken, bijvoorbeeld een plantenbak op poten als je niet wilt bukken om ernaar te kijken. Ook kun je met hout dat je over hebt van bijvoorbeeld werk aan de schutting gebruiken om een bak in elkaar te zetten. Daarnaast kun je een pallet gebruiken die je aan de onderkant dicht maakt. Er zijn genoeg mogelijkheden!

Geef de kruiden ruimte
Welke bak je ook kiest, zorg voor een voeding-rijke bodem, zodat je kruiden goed kunnen groeien. Hou de kruiden apart met plankjes of laat er wat ruimte tussen, zodat ze elkaar niet in de weg zitten. Vergeet niet wat gaatjes in de bodem te maken. Zo kan overtollig regenwater weglopen als er net een flinke plensbui is geweest.

De kruidenbak als zomerse trekker!
Kruiden vinden de zon heerlijk, dus zet de kruiden op een zonnige plek. Dan zullen ze beter groeien. Het kan ook een goed idee zijn om mooie naambordjes te maken. Zo zie je welke kruiden waar groeien en met mooie naambordjes staat het ook nog eens heel leuk!

Inspiratie nodig voor uw tuin?
Inspiratie nodig voor mooie kruidenbakken? Kijk dan bij de plantenbakken in onze webshop. Stratenmakers en hoveniers kunnen ook bij ons terecht om de benodigde spullen te kopen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *