Onderhoud van sierbestrating

Buitensbestrating is onderhevig aan weersinvloeden en wordt daardoor blootgesteld aan bijvoorbeeld ultraviolette straling, vocht en andere weersinvloeden. Deze invloeden hebben invloed op uw prachtige bestrating. Om uw bestrating mooi te houden is onderhoud dus een must. In dit artikel weiden wij uit over producten die hierbij helpen.

WS Advance Seal & Protect Satin

Seal & Protect beschermt bestrating op betonbasis, cement verharding, steen en andere waterbestendige oppervlakken. De verschillende weersomstandigheden zorgen ervoor dat verwering en vuil kans maakt de natuurlijke bescherming aan te tasten.

Seal & Protect is een uitstekend middel om de kleur en structuur te beschermen. Gebruik dit product twee a drie keer per jaar om uw tuin in topconditie te houden.

WS Imperial Black

De eigenschappen van WS Imperial Black zijn erop gestoeld antraciete kleur te waarborgen en/of terug te halen. Het is een uitstekende kleurverdiener speciaal ontwikkeld voor betonproducten. Hierbij geeft de WS Imperial Black de stenen een extra beschermlaag die weerstand biedt tegen vuil en deels weersinvloeden.

WS Kalkuitbloei Verwijderaar

De grootste klacht en/of vragen die wij krijgen over betonproducten hebben 9 van de 10 keer te maken met kalkuitbloei. Wat is dit en wat kan je ertegen doen? Gaat het vanzelf weg? Worden de stenen niet aangetast? In principe is kalkuitbloei een natuurlijk proces.

Betonproducten bevatten kalk en dit dient uit de tegel te trekken. Meestal gebeurt dit wanneer het buiten vochtig is. De kalk oxideert als het ware uit de tegel. Dit proces is niet schadelijk voor uw terras, echter kan wel (tijdelijk) vervelend zijn voor het aangezicht van uw tuin.

Wilt u dit proces versnellen? Gebruik dan WS Kalkuitbloei Verwijderaar. Dit product is toe te passen op alle betonoppervlakten en mineralen bouwstoffen. Betontegels, stenen en andere aanverwante sierbestrating kan hier perfect mee behandeld worden, ongeacht kleur. Dit product is in principe een antikalk voor uw sierbestrating.

Belangrijk bij dit product is dat u het niet toepast op marmer en/of andere kalkhoudende producten.

WS Green Clean

Na kalkuitbloei krijgen wij nochtans de vraag hoe groene aanslag te verwijderen is. Hiervoor is WS Green Clean op de markt gebracht. Dit middel behandeld u op uw sierbestrating te protectie en ter verwijdering van groene aanslag. Het geeft weerstand tegen bacterien, schimmels en algen. Gebruik dit product ten tijde van vochtige periodes of naast watergangen in uw tuin.

Let wel op dat WS Green Clean niet doordringt tot de oppervlakte van uw vijver en/of andere waterhoudende locaties. Het product is namelijk giftig voor uw flora en fauna.

Lees alvorens u aan de slag gaat met deze producten goed de gebruiksaanwijzing door en/of neem contact met ons op als u vragen heeft.

Openingstijden

Ma t/m vr:08:00 – 17:00 uur
Zaterdag:08:00 – 16:00 uur
Zondag:Gesloten

Afspraak maken

0226 – 712071

06 – 1015 1203

info@stenenentegels.nl

Onze Klantenservice is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur en op zaterdag van 08:00 tot 16:00 uur.